Gelişmiş Arama

Gelişmiş Arama

STEEL-HABER

Plastik enjeksiyon kalıp çeliği nasıl seçilir ?

01
Eylül 2019

Komple bir enjeksiyon kalıbı seti çeşitli parçalara sahiptir, kalıbın her parçası farklı bir rol oynar ve kullanılacak çelik de farklıdır. Uygun kalıp çeliğini seçmek, yüksek kaliteli kalıp, verimlilik ve en düşük maliyet sağlayabilir.

Enjeksiyon kalıp çeliği nasıl seçilir?

Önemli çelik özellikleri şunları içerir:

  • İşleme kolaylığı
  • Isıl işlemden sonra boyutsal kararlılık
  • Aşınma direnci
  • Yüzey
  • korozyon direnci


Sıklıkla seçtiğimiz kalıp çeliği 1.1730, 1.2343, 1.2344, 1.2312, 1.2738, 1.2083 vb. Normalde ön sertleştirilmiş çelik veya sertleştirilmiş çelik olarak sınıflandırdık, ön sertleştirilmiş çelik satın alındıktan hemen sonra işlenebilir ve kullanılabilir, sertleştirilmiş çelik işlem sırasında ısıl işlem gerektirir, işleme daha uzun sürer, sertleştirilmiş çelikten yapılan enjeksiyon kalıbı genellikle uzun ömürlüdür.

Üretim hacmi ve kalıp karmaşıklığı: Basit, tek gözlü bir kalıp üzerinde küçük veya sonlu bir çalışma için, kalıbın alüminyum gibi ucuz bir malzemeden yapılması uygundur, bu da kolayca işlenir ve uzun süre dayanması beklenmez. Tersine, daha büyük üretim hacimleri ve karmaşık, çok gözlü kalıplar, sertleştirilmiş çeliğin dayanıklılığını gerektirir.

Maliyet: Genel olarak konuşursak, çelik ne kadar sert olursa, o kadar fazla çaba ve harcama yapılır ve maliyet de o kadar yüksek olur. Önceden daha pahalı olmalarına rağmen, daha sert çelik kalıplar önemli ölçüde daha uzun süre dayanır ve daha yüksek kaliteli parçaları daha tutarlı bir şekilde döndürür. P20 çelik ve alüminyum gibi daha az maliyetle kolayca işlenebilen ancak uzun süreli tekrarlı kullanıma dayanmayan daha yumuşak metallerden yapılmış kalıplar için aynı şey söylenemez.

Korozyon direnci: Paslanmaz çelik genellikle korozyona, oyuklaşmaya ve aşınmaya karşı dirençli olduğu ve aynı zamanda pürüzsüz yüzeyleri desteklediği için tercih edilen kalıp malzemesidir. Bununla birlikte, maksimum korozyon direnci için, kalıp çeliği, içine enjekte edilen plastik enjeksiyon kalıplama malzemelerine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Plastiklerin PVC ailesindeki reçineler gibi yüksek derecede asitli olup olmadığına veya alev geciktiriciler gibi katkı maddelerine sahip olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Halojensiz alev geciktirici DSM termoplastiklerde standart çelik türleri seçilebilir. Sıcak noktaların yakınında daha iyi soğutma için berilyum bakır ekler kullanılabilir. Sıcak yolluk kalıplarındaki kapı damlaları için de yüksek ısı iletkenliği gereklidir. Kalıp parçalarının standardizasyonu, yalnızca ejektör pimleri, kılavuz pimler ve burçlar için değil, aynı zamanda kalıp plakaları ve hatta komple kalıp tabanları için de büyüyor. Bu standart kalıp tabanları yalnızca maçaların, boşlukların ve soğutma kanallarının işlenmesini ve bir fırlatma sisteminin takılmasını gerektirir. Avantajları:

  • Maliyet tasarrufu %30-50
  • Kısa teslimat süreleri
  • değiştirilebilirlik
  • Kolay ve hızlı onarım


Kalıp malzemeleri ve karmaşık enjeksiyon kalıplama projelerinde kullanılan malzemeler hakkında bilinçli kararlar vermek, genel plastik parça kalitesini ve üretim verimliliğini iyileştirir, güvenilir ürünlerin sürekli olarak daha hızlı pazara sunulmasına olanak tanır ve sizi rakiplerinizden farklı kılar.

Salda Metal firmasına hoş geldiniz ve bizimle iletişime geçin. Salda Metal'in teknik mühendisleri size en iyi çözümü verecek ve sizin için uygun malzemeleri önerecektir. Biz hazırız ve bir sonraki projenizle işbirliği yapmak için sabırsızlanıyoruz. Kalıp yapımı ve enjeksiyon kalıplama projesinde ortağımız olmaktan mutlu ve memnun kalacaksınız.

Salda Metal Türkiye Serüvenine Hızlı Başladı

Salda Metal; "Bu sadece yurt içinde bir başlangıç ya da bir lokasyon değişikliği değil, aynı zamanda Türkiye'de metal sektörünün gelişimi ile başı çeken bir vizyonu ortaya koyması açısından da önemli bir başlangıcı temsil ediyor," sözleriyle sektöre olan güvencini ve iddiasını dile getirdi.

Sektörel Haber

Ocak-Mayıs döneminde 2018 yılının aynı dönemine kıyasla ihracat, miktar itibariyle %20,4 artışla 9.8 milyon ton, değer itibariyle %6,5 artışla 7.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.